Državno prvenstvo Tržič

Državno prvenstvo Tržič

V soboto in nedeljo 6-7.10. je v Tržiču potekala tekma za državno prvenstvo v težavnosti. Omenjeno tekmo smo čakali z nekoliko mešanimi občutki, saj je bila to prva tekma v novi šolski sezoni. Čez poletje so nekateri otroci trenirali in delali, drugi pa si odpočili od naporne lanske sezone.

Prve so v soboto začele srednje in starejše kategorije. Imeli smo dva predstavnika. Rok Lukavečki je v močni konkurenci kadetov osvojil sedmo mesto. V starejših deklicah nastopala Kristina Rus, ki je bila zaradi nepravilnega vpenjanja diskvalificirana .

Nedelja je bila za nas zelo pomembna, saj smo v boju imeli pet tekmovalcev in eno tekmovalko. Sprva smo veliko pričakovali v kategoriji cicibanov. Iz drugih klubov se je veliko slišalo, da se je trdo delalo med počitnicami. Vseeno se je nas najboljši Žiga Zajc zbral in zelo malo mu je manjkalo, da ni osvojil vrha. Z odličnim nastopom si je priplezal prvo mesto in s tem že postal državni prvak, kljub temu, da sta pred nami še dve tekmi. V isti kategoriji sta nastopala še Rok Bernot 10. mesto in Anže Zajc  13. mesto. Vzporedno so plezale cicibanke. V tej kategoriji smo imeli Manco Zaletelj, ki je osvojila sedmo mesto.  Za njimi so začeli mlajši dečki in deklice. Pri mlajših dečkih sta nastopala Urban Stanko šesto mesto in Matic Rozman deveto mesto.

Na koncu smo bili z nastopi zelo zadovoljni. Med počitnicami smo imeli z razliko od konkurence mesec in pol odmora in to se je izkazalo za dobro potezo, saj smo na tej tekmi ohranili ali še izboljšali  uvrstitve. Se že veselimo naslednje tekme v Škofji Loki, ki bo natanko čez en mesec.

Sandi Pelko

Slike je prispeval Žiga Janež

 

0 0 1711 15 oktober, 2012 Tekmovanja oktober 15, 2012