II. Klubska tekma plezalcev Ascenda

II. Klubska tekma plezalcev Ascenda

V lanski sezoni smo lahko zaradi povečanja prostorov plezalnice organizirali prvo tekmo za naše otroke in člane, ki plezajo v naši sekciji. Tekma je uspela v vseh pogledih in navdušenje in otrok ter staršev je bilo veliko. Tako smo se odločili, da letos prav tako organiziramo tekmo  in preverimo, kako uspešni smo bili skozi šolsko leto.

Dan pred tekmo so se zbrali postavljavci in označili smeri. Za vsako kategorijo smo pripravili 8 zanimivih balvanskih problemov za 5 različnih kategorij. Na pomoč so nam priskočili tudi otroci iz tekmovalnega treninga in pomagali pri opremljanju prostora, tako da je lahko vsak starš sedel na svojem stolu in spremljal svojega otroka.

V soboto 17.5 ob 9:00 uri se je tekmovanje pričelo. Na tekmo je prišlo kar 79 tekmovalcev iz našega kluba na kar smo še najbolj navdušeni, saj to pomeni, da smo skozi leto delali dobro in jih pozitivno motivirali, da bomo še naslednjo šolsko sezono z nami. Otroci so bili navdušeni, plezali so odlično in vztrajali do zadnje minute. Vsak izmed njih je na koncu zasluženo dobil diplomo, prvi trije pa nagrado v obliki magnezija.

Ob večernih urah pa smo se zbrali še člani in preizkusili balvanske probleme. Ugotovili smo, da so otroci zelo napredovali in da plezajo težke balvanske probleme. Vsa ekipa, ki je sodelovala se strinja, da bo tudi naslednje leto prisotna pri organizaciji tekme, saj je bilo resnično lepo gledati otroke, kako osvajajo vrhove in se veselijo uspeha.

Sandi Pelko
Načelnik PS Ascenda

0 0 1303 30 maj, 2014 Tekmovanja maj 30, 2014