Otvoritev prenovljene plezalne stene in klubska tekma v plezanju

Otvoritev prenovljene plezalne stene in klubska tekma v plezanju

V soboto, 18. maja 2013 je na naši novi plezalni steni potekala otvoritev nove plezalne stene, ki smo jo z sekciji Ascendo gradili zadnjih nekaj mesecev.

Na uradnem delu otvoritve so bili prisotni župan dr. Peter Verlič, predsednik krajevne skupnosti Grosuplje Marjan Jakopin, občinski svetniki ter podpredsednik PZS Tone Jesenko.

Ob slikah smo predstavili kako je potekal razvoj plezalne sekcije od leta 2000 naprej, kako trenutno trenirajo otroci in odrasli ter kako je potekala gradnja nove plezalne stene.

Po zaključku predstavitve je župan častno odvezal prvi vozel ter preplezal prvo smer na novi steni – t.i. županovo smer.

http://www.youtube.com/watch?v=Vw55KaGb39k

Po uradnem delu pa je potekalo klubsko tekmovanje, na katerem je sodelovalo 72 otrok, od tega 26 deklic in 46 dečkov starosti od 5 do 15 let. Tekmovanje je potekalo po kategorijah od najmlajših do najstarejših.

Mlajši otroci so morali splezati po 7 smeri, nekaj lažjih ter dve ali tri težje, ki so odločale o zmagovalcu. Zagretost in vztrajnost otrok nas je popolnoma presenetila, saj so borili prav na vseh postavljenih problemih. Kljub temu, da jim morda ni uspelo boulderja splezati v prvem poskusu, so tudi najmlajši vztrajali in poskušali tudi najtežje probleme.

Vztrajnost in športni duh je pripeljal tudi do delitve mest in tako je bilo potrebno v nekaterih kategorijah imeti tudi superfinale. Vendar se je vztrajnost izplačala: prvi trije otroci so dobili za nagrado oprimek, vsi otroci pa so dobili kot nagrado brezplačno pico v piceriji Meta in bazilika v Ljubljani.

Veseli smo, ne le da se je tekmovanja udeležilo toliko otrok, ampak da so se otroci na tekmi tako vztrajno in zagreto borili s problemi. Po celotnem letu dela so se končno izkazali rezultati: otroci so osvojili gibanje na steni, imajo dobro kondicijo ter predvsem gibčnost.

https://plus.google.com/photos/114638029270492304665/albums/5880325909179843265?authkey=CL3L-LzYxYCKFA

V večernem času pa je potekala tudi tekma za odrasle, kjer smo se preizkusili tudi starejši plezalci. Ugotovili smo, da so najtežje smeri, ki so jih nekateri mlajši plezalci lahko preplezali z lahkoto, nam predstavljale nemalo problemov.

Najlepša zahvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji tekme ter predvsem staršem, ki ste tako vztrajno navijali na tekmi.

Lep plezalni pozdrav,
PS Ascendo

0 0 1483 21 maj, 2013 Aktivnosti maj 21, 2013