Plezalci iz PS Ascenda izkoristili prednost domačega terena

Plezalci iz PS Ascenda izkoristili prednost domačega terena

Člani Planinskega društva Grosuplje – Plezalne sekcije Ascendo smo že tradicionalno 12 leto zapored organizirali tekmo za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju za mlajše kategorije. Letos je nastopalo 101 otrok iz celotne Slovenije. Pomerili so se v dveh kategorijah in sicer cicibani/cicibanke ter mlajši dečki/mlajše deklice.

V dopoldanskem času so pričeli najmlajši. Prav zanimivo jih je bilo gledati, kako niso prikazali nobenega strahu in se odločno podali v obe smeri. Razdalja med oprimki je bila tokrat nekoliko daljša, zato so imeli prednost tisti, ki so bili nekoliko večji. Dober nastop sta v smeri pokazal naša dva člana Uroš Tomažin in Jernej Škufca. Dobro sta odplezala eno smer, druga pa se jima ni posrečila, zato na koncu uvrstitev ni bila po njunih željah.

Zelo dober nastop v obeh smereh pa je pokazala naša članica Manca Zaletelj. Zaradi odločnega nastopa, točnega plezanja, zbranosti ter s pomočjo domače publike je na koncu osvojila drugo mesto. To je zanjo prva medalja v tej sezoni, zato se je svojega uspeha še toliko bolj veselila in dobila dodatno vzpodbudo za prihodnje tekme.

Tudi mlajši deček Žiga Zajc je kljub prvemu slabšem nastopu s svojim dobrim drugim nastopom popravil uvrstitev in si preplezal tretje mesto.

Tekma je tudi letos odlično uspela. Temu gre predpisati našim članom ter staršev otrok, ki ob trenutkih, ko jih najbolj potrebuješ priskočijo na pomoč in pomagajo po svojih močeh. Prav tako brez naših zvestih sponzorjev, ne bi morali imeti tako dobrih nagrad za otroke. Skratka na koncu smo bili zadovoljni prav vsi in že komaj čakamo naslednje leto, ko bo Grosupeljska tekma še uspešnejša.

 

Foto: Marjan Trobec

Napisal: Sandi Pelko
Načelnik PS Ascendo

 

 

0 0 1509 10 junij, 2014 Tekmovanja junij 10, 2014