Plezalni izlet v Črni kal

Plezalni izlet v Črni kal

Zadnji vikend pred počitnicami smo v plezalni sekciji Ascendo organizirali izlet v plezališče Črni kal. Izlet je bil namenjen predvsem mlajšim otrokom in pa tistim otrokom, ki so s plezanjem komaj začeli ter se še učijo kako plezati po naravni steni.

Vremenska napoved je kazala sonček brez oblačka in obetal se je krasen dan na Primorskem. Prijavilo se je toliko otrok, da smo skupaj z varovalci ravno napolnili avtobus. Ko smo se odpravili iz Grosuplja, nas je že kmalu na avtocesti ujel prometni zamašek in otroci so neučakano spraševali kdaj bomo prišli na cilj. Marsikateri izmed njih se je plezalnega izleta v naravo udeležil prvič, zato smo popolnoma razumeli njihovo navdušenje.

Ko smo prispeli v Črni kal, smo trenerji v sektorju D (D kot Disneyland) napeljali 7 smeri različnih ocen. Otrokom smo razložili nekaj osnovnih navodil, kako se obnašati v plezališču, na kaj vse je potrebno paziti pod steno in kako plezati, da bodo splezali čim višje. Plezališče je bilo precej prazno in napeljane smeri so otroke kar vabile na plezalne dogodivščine.

Mlajši otroci in začetniki so se spopadli z najlažjimi smermi od 3 do 4b, medtem ko so starejši in bolj izkušeni poskušali splezati tudi katero težjo, tudi do ocene 5c. Otroci, ki so plezali prvič so pokazali veliko mero poguma in vzdržljivosti, saj so prav vsi splezali nekaj smeri. Starejši otroci pa so po celem letu treningov pokazali, da dober trening kondicije in plezalne tehnike šele v naravni steni pokaže prave rezultate.

Otroci so se odlično odrezali in tudi trenerji smo bili popolnoma presenečeni nad vztrajnostjo in zanimanjem, ki so ga pokazali mladi plezalci. Veseli smo, da se je po dolgem šolskem letu na umetni steni izleta udeležilo toliko otrok ter da kažejo zanimanje za gibanje in aktivnosti v naravi.

V prihodnjem letu bomo izlet organizirali že kmalu po vpisu, ki bo potekal prvi teden v septembru. Za vse naše ostale aktivnosti pa lahko izveste tudi na naši spletni strani.

Lep plezalni pozdrav,
Teja Peklaj
Plezalna sekcija Ascendo
Planinsko društvo Grosuplje

0 0 1563 19 junij, 2012 Aktivnosti, PD Grosuplje junij 19, 2012