Velika stena Brinje

V Športni dvorani Brinje se nahaja velika “reliefna” stena (visoka 9.9m in široka 5m), ki je sestavljena iz previsnih delov z različnimi nakloni in ravnih stranskih delov in je od Ljubljane oddaljena le 15 km. Celotna stena znaša okoli 80m² plezalne površine. Najbolj previsni del stene ima približno 4m naklona glede na maksimalno višino, kar omogoča postavitev smeri za tekme državnega pokala za kategorije starejši dečki/starejše deklice in mlajši. Velika stena je poleg tekem namenjena predvsem rekreacijskemu plezanju otrok in odraslih. Na tej steni se izvajajo tudi redni treningi in tečaji plezanja. Tehnični podatki:

  • Višina: 9,9m
  • Širina: 5m
  • Plezalna površina: 80m²
  • Maksimalni naklon: 4m

Opozorilo: v času ligaške tekme termin odpade. Tisti, ki prihajate prvič, predhodno pokličite vodjo plezanja. V dogovorjenih terminih lahko plezajo samo člani s poravnano letno članarino PD oziroma PZS in veljavnim kartončkom o poravnani članarini PS Ascendo.

TERMINI ZA OTROKE IN MLADINO:
začetni trening (od 7 do 13 let)
nadaljevalni trening
tekmovalni trening

TERMINI ZA ODRASLE:

TOREK 20:30 do 22:00  Žiga Macedoni
041 224 254
REKREACIJA

 

 

Dostop: Velika dvorana Brinje – Ljubljanska cesta 40a, Grosuplje Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti proti Novemu mestu. Na drugem izvozu, z napisno tablo: Grosuplje – Hotel zapeljemo dol, mimo hotela. Na velikem krožišču zavijemo desno – v Grosuplje. Po cca. 300 metrih je na levi dvorana Brinje, pod njo pa veliko parkirišče.

 

Prikaži večji zemljevid