PS Ascendo

PLANINSKO DRUŠTVO GROSUPLJE, PLEZALNA SEKCIJA ASCENDO

Uradne ure: PONEDELJEK 20:00 do 21:00
Adamičeva 29, 1290 Grosuplje
Predsednik PD Grosuplje: Franc Štibernik tel.: 041 696 940
Načelnik PS Ascendo: Sandi Pelko tel.: 040 609 509
Št. trr računa: 02022-0092231537, NLB Grosuplje, Adamičeva 29, 1290 Grosuplje
email: info@ascendo.si

V Planinskem društvu Grosuplje (PD) smo se zbrali vsi, ki se že vrsto let ukvarjamo s športnim plezanjem, in se združili v plezalno sekcijo Ascendo  (kar latinsko pomeni plezati). Za pridobitev, kot je velika plezalna stena v Športni dvorani Brinje in za zaupanje le-te v oskrbo, smo Občini izredno hvaležni. Plezanje poteka tudi na mali steni na Adamičevi, ki smo jo v preteklem letu še povečali na cca 300m2 plezalnih površin.

V popoldanskem času poteka na obeh stenah večkrat tedensko plezanje za otroke na terminih, ki so prilagojeni njihovi starosti: plezalni vrtec (5  – 8 let), začetni trening (7 – 12 let), mladinska rekreacija (13 let – ) ter bolj zahtevni treningi v skupinah nadaljevalni trening in tekmovalni trening. Posebnost je družinski termin, kjer lahko plezajo otroci skupaj s starši.

V večernih urah potekajo termini za rekreacijo odraslih. Vsako leto organiziramo tudi tečaje za pripravnika športnega plezanja. Do sedaj je že več kot 70 tečajnikov uspešno zaključilo ta program in si pridobilo naziv »pripravnik športnega plezanja«. Ta naziv je osnova za nadaljnje izobraževanje do nazivov športnega plezalca in inštruktorja športnega plezanja; zadnji je nujno potreben za delo z otroci ter njihovo izobraževanje v športu.

 

Velika stena – Brinje: Ljubljanska cesta 40a, Grosuplje
Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti proti Novemu mestu. Na drugem izvozu, z napisno tablo: Grosuplje – Hotel zapeljemo dol, mimo hotela. Na velikem krožišču zavijemo desno – v Grosuplje. Po cca. 300 metrih je na levi dvorana Brinje, pod njo pa veliko parkirišče.


Prikaži večji zemljevid
Plezalnica: Adamičeva 29, Grosuplje
Do male plezalne stene peljemo mimo dvorane Brinje cca. 500 metrov, mimo Petrola, do “T” križišča. Tu zavijemo desno in smo pred plezalnico. Parkiramo na dvorišču šole.


Prikaži večji zemljevid