Tečaj za pripravnika športnega plezanja uspešno zaključen

Tečaj za pripravnika športnega plezanja uspešno zaključen

Pred meseci nazaj dobim klic od Žige Janeža, ki je tudi tokrat več kot uspešno vodil tečaj, ali bi bil pripravljen pomagat pri izvedbi tečaja. Ga vprašam je dovolj zanimanja, da ga izvedemo. Odgovor je bil več kot pritrdilen in še kako zagreti so, da čim prej začnemo. Počasi razmišljam, kdo v našem klubu pa si tako srčno želi tečaja in da bi čim prej začel. Kaj hitro me Žiga postavi pred dejstvo, da so vsi iz okolice Črnomlja. Se nasmejim pogledam na koledar, do prvega aprila še manjka kar nekaj časa, se smejim dalje v prepričanju, da me heca. Po nekaj minutah ugotovim, da je res in da bomo prvič imeli še kako pester in zanimiv tečaj.

Pričetek in skoraj večino tečaja se je dogajalo prav v Črnomlju v osnovni šoli. Skoraj vsi so že plezali in poznali, kako potekajo postopki pri plezanju, zato večjih težav ni bilo pričakovati. Tečaj je potekal nemoteno. Vsi so prav hitro osvojili manevre, tako da smo lahko že kaj kmalu šli v plezališče. Odločili smo se kar za Rovinj, kar se je na koncu izkazalo za zelo dobro potezo. Tam smo resnično uživali v plezanju in še malo vadili plezalno tehniko in prevezovanja. Bližal se je izpit in vsi so ga vzeli več kot resno in se pripravili in tako je vseh 11 tečajnikov, sedaj že pripravnikov športnega plezanja uspešno končalo izpit.

Pika na i je bila nedeljska podelitev. Tukaj moram zelo pohvalit organizatorje, kajti kaj podobnega pa še ne. Imeli smo piknik na prostem na samem športnem objektu, kjer je možno početi skoraj vse možne aktivnosti  24h na dan. Zelo lepo so vse skupaj pripravili, tako da na koncu smo bili siti in prijetno utrujeni od vseh športnih aktivnosti. Poleg podelitev diplom so nama pripravili lepo presenečenje v obliki »posebne diplome«, ki nama bo do konca ostala v spominu na lepe preživete trenutke.

Ne ni nama nikakor žal, za vsako uro, minuto, ki sva bila tam. Želim, da bo sedaj nova sveža ekipa začela z delovanjem v Črnomlju in začela navduševati nov kader za ta prekrasen šport.

Sandi Pelko

0 0 1554 15 junij, 2012 Aktivnosti junij 15, 2012