Domača tekma za državno prvenstvo

Domača tekma za državno prvenstvo

Letos smo člani Ascenda organizirali že 10 zaporedno tekmo za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju. Udeležilo se jo je rekordno število otrok. V štirih kategorijah cicibani/cicibanke in mlajši dečki/mlajše deklice je tekmovalo 109 otrok iz Slovenije. Erih Obrez se je potrudil, da so otroci imeli težke in zanimive probleme. Prvi so ob 9:00 začeli cicibani in cicibanke. Na žalost v tej kategoriji ni bilo nobenega predstavnika Ascenda.

Kljub temu smo navijali in spodbujali najmlajše. Za njimi so pričele mlajše deklice. Ob nastopu Mance Zaletelj (PS Ascendo) se je slišalo glasno navijanje in Manca se je počasi približevala vrhu. Prišla je do 29 oprimka in od 33 deklic v kategoriji zasedla 13 mesto.

V zadnji kategoriji smo od naših veliko pričakovali. Imeli smo kar tri odlične tekmovalce. Najbolje se je odrezal Žiga Zajc, ki je bil 3, dve mesti za njim Urban Stanko in na 9 mestu Rok Bernot.

Tekma je več kot odlično uspela. Na koncu so bili zadovoljni prav vsi. Najbolj pa seveda otroci, ki so dobili odlične nagrade. Za to gre najlepša zahvala vsem sponzorjem tekme: Termocom, Citroen Jerovšek, Meta in bazlika, Grundfos, Danone, Pekarna Grosuplje, Iglu Šport, Mosp, Zavarovalnica Tilia in občina Grosuplje. Seveda pa brez dobre in izurjene ekipe tekma, ne bi bila tudi letos tako uspešna.

Sandi Pelko
Načelnik PS Ascendo

0 0 1020 03 junij, 2013 Aktivnosti junij 3, 2013