Tretja tekma vzhodne lige v Ribnici že dala nekatere končne odločitve za skupni seštevek

Tretja tekma vzhodne lige v Ribnici že dala nekatere končne odločitve za skupni seštevek

Letos je na V ligi pet tekem v težavnosti. Tako štejejo za skupni seštevek tri najboljše uvrstitve. Glede na to, da so za nami že tri tekme, smo v nekaterih kategorijah že dobili prve zmagovalce oziroma zmagovalke.

V vrstah Ascenda smo  tako dobili že dva skupna zmagovalca. To sta Manca Zaletelj v skupini starejše cicibanke in Žiga Zajc v kategoriji starejših cicibanov močnejša kategorija.  V Ribici sta tako zmagala še tretjič zapored in potrdila dobro formo. Čestitke!

Tekma v Ribnici je postregla še z nekaj dobrimi rezultati. V kategoriji starejše cicibanke je Eva Fortuna osvojila drugo mesto in bila tako uvrščena tik za Manco. Prva tako sta še dobro nastopala v kategoriji mlajših cicibanov Uroš Tomažin (8. mesto), pozitivno pa je presenetila Tjaša Žalec, ki si je preplezala 5. mesto. V kategoriji mlajših cicibanov/k so nastopali še Zajc Genorio Nela (6. mesto) in Bučar Jerca (8. mesto). Vzporedno z njimi so plezali še starejši cicibani/ke. Tukaj so barve Ascenda zastopali poleg že omenjenih treh Žige, Mance in Eve še Lenart Bučar (7. mesto),  Bernot Rok ( 5. mesto) in Anže Zajc (6. mesto).

Sledili so mlajši dečki in deklice. Tukaj so iz strani Ascenda na stopničkah stali Jan Jerovšek (2. mesto) v močnejši kategoriji, Lenart Tomažič  (2. mesto) v šibkejši  kategoriji in takoj za njim je bil Simon Tomažin.  Zelo malo za sam vrh je na koncu zmanjkalo Urbanu Stanku (4. mesto) in Maticu Rozmanu (5. mesto).  Prvič letos na V ligi pa je letos tekmovala tudi Lara Petek in na koncu zasedla 9. mesto.

Starejši dečki in deklice so zaradi pomanjkanja časa plezali samo eno smer in ne dve, kot je to običaj na V ligi. Predstavnike smo imeli tri in sicer so na koncu zasedli sledeče uvrstitve. Tomažič Martin (5. mesto), Tomažin David (7. mesto) in Kristina Rus (5. mesto).

Vsem še enkrat čestitamo za dobre dosežke in že nestrpno čakamo predzadnjo tekmo, ki bo v soboto 31.3 potekala v Mozirju.

Sandi Pelko
foto: Jernej Peterlin

0 0 549 27 marec, 2012 Tekmovanja marec 27, 2012