Zaključek državnega prvenstva v Kranju

Zaključek državnega prvenstva v Kranju

Z zadnjo tekmo v Kranju smo letos dobili najboljše tekmovalce in tekmovalke v dveh zvrsteh plezanja in sicer v balvanskem in težavnostnem plezanju.

Pod okriljem našega društva je nastopalo sedem tekmovalcev in dve tekmovalki. V najmlajši kategoriji cicibanov je Žiga Zajc suvereno osvojil skupno prvo mesto v težavnostnem in balvanskem plezanju. Lahko v šali rečemo, da se mu je letos »ponesrečil« samo en nastop, saj takrat ni stal na najvišji stopnički.

Našemu drugemu cicibanu Roku se je nastop v Kranju ponesrečil, vendar je kljub temu osvojil skupno 9 mesto v težavnostnem plezanju in skupno 12 v balvanskem plezanju. Še zadnji ciciban Anže Zajc brat od Žige pa je bil skupno trinajsti v težavnosti in 19 v balvanskem plezanju.

V kategoriji cicibank smo imeli predstavnico Manco Zaletelj, ki je bila lansko leto v vzhodni ligi na prvem mestu. Letos je prvič tekmovala na državnem prvenstvu in v zelo močni kategoriji dosegla skupno 9. mesto v težavnosti in enajsto v balvanskem plezanju.

V kategoriji mlajših dečkov je bil rezultat za tretje mesto še odprt, saj so bili trije, ki bi ga lahko dosegli. Odločala je zadnja tekma v Kranju. Med njimi je bil tudi naš tekmovalec Jan Jerovšek. Nastop se mu ni najbolje posrečil, tako da je na koncu osvojil skupno 5 mesto v težavnosti. Veliko bolje se je izkazal na balvanih in dosegel skupno tretje mesto. Urban Stanko je bil v težavnosti sedmi, v balvanskem pa štirinajsti. Zadnji naš predstavnik Matic Rozman pa je bil v težavnosti in v balvanskem plezanju skupno trinajsti.

V srednji kategoriji sta tekmovala za naš klub Kristina Rus in Rok Lukavečki. Kristina je v kategoriji starejše deklice zasedla skupno 24 mesto v težavnosti in devetnajsto v balvanskem plezanju.

Rok je v kategoriji kadetov osvojil skupno 11. mesto v težavnosti in skupno 14. mesto v balvanskem plezanju.

Na koncu smo lahko s sezono zelo zadovoljni. Imamo državnega prvaka v kategoriji cicibanov. Prav tako Jan in Urban napovedujeta za naslednjo sezono hud boj za sam vrh v kategoriji mlajših dečkov. In če pogledamo skupno uvrstitev našega kluba, lahko rečemo da delamo dobro. Še lansko leto smo bili od 30 klubov nekje na sredini, točno 14. Letos smo se povzpeli za kar nekaj mest in končali na devetem mestu. Še bolj pa nas veseli, da je zelo veliko navdušenje mladih otrok v Grosuplju za športno plezanje. S tem se že kalijo najmlajši, da bodo lahko nekoč na tekmah osvajali vrhove in delili veselje z nami.

Sandi Pelko

0 0 1305 10 december, 2012 Tekmovanja december 10, 2012