Zaključek vzhodne lige 2013

Zaključek vzhodne lige 2013

Z zadnjo balvansko tekmo se je končala letošnja vzhodna liga. Letos smo imeli pet tekem. Prve štiri so bile težavnostne, zadnja v Slovenski Bistrici pa je bila balvanska.

Z letošnjo uvrstitvijo moramo biti več kot zadovoljni. Konkurenca je bila kar močna in prav vsi tekmovalci so na tekmah dali vse od sebe, kar se je na koncu poznalo na rezultatu. Pohvalim lahko prav vse, vseeno pa bom izpostavil samo tiste, ki so v skupnem seštevku stali na stopničkah.

V kategoriji mlajših cicibanov Uroš Tomažin do zadnje tekme ni vedel ali bo lahko v najboljšem primeru drugi ali tretji. Vse je bilo še odprto in  po predzadnji tekmi v Brežicah je bil skupno tretji. Na zadnji tekmi je dobro plezal in si priplezal skupno drugo mesto.

Prav tako je v šibkejši skupini kategoriji mlajši dečki letos odlično nastopal Jernej Šlajpah. Zadnji nastop se mu ni ravno posrečil, saj je bil na balvanih bolj poudarek na velikosti. Jernej spada med manjše plezalce v svoji kategoriji in temu primeren je bil tudi njegov rezultat. Kljub vsemu je zasluženo v skupnem seštevku osvojil prvo mesto.

Odlično sta se borila tudi brata Tomažin. Pred zadnjo tekmo sta upala in verjela, da lahko z dobrim nastopom na zadnji tekmi stojita na stopničkah. Kot kaže jima bolderji ležijo, saj je bil Simon prvi in David drugi. V skupnem seštevku sta z zadnjo tekmo močno pridobila. David je bil v skupnem seštevku drugi, Simon pa tretji. Družina Tomažin je bila tisti dan najbolj nasmejana, saj so domov odnesli kar 3 velike pokale.

Številčno ekipo smo imeli v močnejši skupini, kategorija mlajši dečki. Na koncu je Žiga Zajc osvojil skupno drugo mesto, Urban Stanko pa tretje mesto.

Izmed 26 klubov iz vzhodne Slovenije smo bili letos na nehvaležnem 4 mestu. Kljub temu smo zadovoljni in že komaj čakamo tekme vzhodne lige v letu 2014.

0 0 933 21 maj, 2013 Tekmovanja maj 21, 2013