Obvestilo komisije za pohodništvo

Obvestilo komisije za pohodništvo

ena

 

Ljubitelji planin,

vabimo vas, da se udeležite pohodov po priloženem programu, dosegljivem tukaj. Veseli bomo tudi vsakega vašega predloga za morebitno dodatno turo, za katero se bomo predhodno uskladili.

 

Pred prijavo na pohod vedno pretehtajte, ali je izlet primeren glede na vaša leta in fizične sposobnosti, tehnično znanje, zlasti pa glede na vaše splošno in trenutno zdravstveno stanje. O podrobnostih izleta se lahko pozanimate v pisarni društva ali pri vodniku, ki izlet vodi. V programu pohodov bo vsak našel izlet zase.

 

S prijavo na pohod udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo razpisanega izleta ter da izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.pzs.si/novice.php?pid=4576) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika. V nasprotnem primeru prevzame udeleženec polno in izključno odgovornost za nastale posledice.

 

Če bo prijavljenih manj kot 5 planincev, pohod odpade; v primeru 30 ali več, bo organiziran avtobusni prevoz.

 

 

Prijavite se lahko člani PD Grosuplje in tudi drugega planinskega društva, ob pogoju, da imate poravnano članarino PZS za tekoče leto. Glede na zahtevnost poti morate imeti zagotovljeno ustrezno planinsko opremo in biti v ustrezni psihofizični kondiciji. Za neprimerno opremljene in telesno nepripravljene pohodnike si vodnik poti pridržuje pravico po zavrnitvi udeležbe takega planinca. Posebej izpostavljamo, da vsi prijavljeni hodijo na lastno odgovornost. PD Grosuplje ali prevoznik ne odgovarjata za izgubo osebnih predmetov, dokumentov, prtljage in planinske opreme.

 

Priporočamo, da imate na pohodu pri sebi:

  1. veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list),
  2. veljavno planinsko izkaznico z znamkico plačane planinske članarine za tekoče leto,
  3. zdravstveno kartico.

Svojo udeležbo sporočite najpozneje sedem dni pred datumom, določenim za pohod, in sicer na tel. št. 031-588-330 (Milena) ali na tel. št. vodnika, odgovornega za vodenje konkretnega pohoda.

 

Če ste se na izlet prijavili in se ga zaradi zdravstvenih težav, smrti v družini, službenih obveznosti ali iz drugih razlogov ne morete udeležiti, nas o tem nemudoma obvestite na enega izmed zgoraj navedenih kontaktov.

 

Dodajamo še, da je v praksi na terenu možno izvajati ukrepe za varno hojo le ob popolnem sodelovanju med vodnikom in udeleženci izleta. V našem skupnem interesu je, da se imamo na izletu lepo, da varno in ne za vsako ceno dosežemo želeni planinski cilj in se polni lepih doživetij vrnemo nepoškodovani domov. S svojim obnašanjem na izletu stalno skrbimo ne zgolj za svoj osebni ugled temveč tudi za ugled planinskega društva, ki mu pripadamo.

 

Ravno vi lahko najbolj pripomorete k skupni varnosti in uspešni izvedbi izleta v zadovoljstvo vseh tako, da ravnate v skladu z navodili vodnikov, Pravili PD Grosuplje in v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.

 

Na planinskih večerih, ki so vsak delovni ponedeljek ob 20. uri v prostorih PD Grosuplje, bodo vodniki nudili napotke za posamezne izlete, tudi za tiste, ki bi jih radi izvedli v lastni režiji.

 

Za izkušene planince bo društvo organiziralo tudi zahtevne ture po brezpotju, plezalne ture do IV. zahtevne stopnje in zahtevne zimske vzpone ter turne smuke. Podrobnejše informacije o tem dobite na ponedeljkovih planinskih večerih v prostorih PD Grosuplje.

 

Veselimo se vaše udeležbe in vam želimo varen korak.

Za Komisijo za pohodništvo PD Grosuplje Milena Podjed-Fabjančič (031-588-330).

 

Aktualno iz programa pohodov PD Grosuplje za leto 2014:

PD Grosuplje ima za soboto 22. 3. 2014 v programu predviden zimski pohod na Porezen (1630 m), z izhodiščem iz kraja Petrovo brdo (803 m). Več o tem najdete na povezavi http://www.hribi.net/izlet/petrovo_brdo_porezen_/21/209/306. Pohod vodi Miro Pavič (tel. št.031 707 816).

0 0 1056 02 marec, 2014 PD Grosuplje marec 2, 2014