Zaključek DP v športnem plezanju

Zaključek DP v športnem plezanju

 Z zadnjo tekmo v Kranju se je 4.12 končalo državno prvenstvo v športnem plezanju. Barve Planinskega društva Grosuplja – Plezalne sekcije Ascenda je v tem letu zastopalo devet tekmovalcev v dveh disciplinah in sicer v težavnosti in balvanskem plezanju. Največ smo tokrat pričakovali od naših cicibanov, saj v tej kategoriji tekmuje kar sedem naših tekmovalcev. Skozi letošnjo celotno sezono so prikazali odlično formo ter voljo do napornih treningov. Na samih tekmovanjih, pa sta do izraza prišla predvsem timski pristop tekmovalcev in močna podpora njihovih staršev. To je botrovalo temu, da je v skupnem seštevku v težavnosti po sedmih tekmah Samo Šajn osvojil 2. mesto, mesto za njim pa Jan Jerovšek. Urban Stanko in Žiga Zajc sta dosegla 5 in 6 mesto. Dobro pa so se borili tudi Rok Bernot, Matic Rozman in Anže Zajc. Priborili so si 10, 17 in 21 mesto v skupnem seštevku. Vsi našteti so nastopili tudi na tekmi v balvanskem plezanju v Kranju, ker se je izkazal Samo Šajn z 2. mestom. Za njim so se uvrstili Jan Jerovšek s 4. mestom, Žiga Zajc 5. mesto, Urban Stanko 6. mesto, Rok Bernot in Matic Rozman 15.mesto ter Anže Zajc 18. mesto.
Imeli smo še dva predstavnika v kategoriji mlajše deklice in kadeti. Kristina Rus je na koncu dosegla 27 mesto. V balvanskem plezanju pa je zaključila na 22. mestu. Naš najstarejši predstavnik Rok Lukavečki je v zelo močni kategoriji kadeti zasedel v težavnosti odlično 6. mesto. V balvanskem plezanju pa 9. mesto.

Kljub temu, da smo za letos končali s tekmovalnim delom, ne bomo počivali in trenirali po zastavljenem programu, saj nas že v februarju čakajo prve tekme vzhodne lige. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem trenerjem Mateju Kovačiču, Urhu Čehovinu, Bojanu Lukavečkiju ter Žigi Janežu. Seveda pa ne smemo pozabiti na starše otrok, ki so zavzeto navijali in spodbujali otroke tako, da so se na vsaki tekmi počutili, kot da bi bili na domačem terenu.

0 0 730 12 december, 2011 Aktivnosti, Tekmovanja december 12, 2011