Državno tekmovanje v boulderjih prineslo tekmovalcem Ascenda izvrstne uvrstitve

Državno tekmovanje v boulderjih prineslo tekmovalcem Ascenda izvrstne uvrstitve

V soboto 30. novembra so se tekmovalci plezalne sekcije Ascendo udeležili državnega prvenstva v Kranju. Že ob pogledu na postavljene bolderje smo ugotovili, da plezanje ne bo mačji kašelj.

Prvi se je nad bolderje podal Urban Stanko in z večino opravil brez problema. Težavo sta mu delala le dva bolderja, kjer ni in ni mogel najti prave pozicije, da bi premagal glavna problema v smeri. Na koncu se je uvrstil na sedmo mesto. Po nekaj tekmovalcih je na vrsto prišel Žiga Zajc in z vsemi bolderji opravil za šalo. Od osmih bolderjev jih je sedem preplezal v prvem poiskusu, prvega mesta pa ga je stal bolder kjer mu je spodrsnilo in ga je tako preplezal v drugem poskusu. Za njim se je bolderjev lotil še Rok Bernot, ki jih je večino preplezal brez problema, nekateri mu pa enostavno niso bili pisani na kožo. Na koncu je zasedel  14. mesto. Ženski del ekipe je zastopala Manca Zaletelj, ki se je bolderjev lotila med zadnjimi tekmovalkami. Dosegla je dva vrha in štiri bonuse in si s tem priborila 19. mesto.

Čeprav so dali vse od sebe in se zelo potrudili, so po tekmi brez problema odigrali še nekaj partij namiznega nogometa, kot da bi bili popolnoma spočiti.

Aljaž Peklaj

 

Pregled rezultatov tekme: 

Mesto Ime Klub Št. vrhov Št. posk. Št bonusov Št.pos
2 . Žiga Zajc PS Ascendo 8 9 8 9
7 . Urban Stanko PS Ascendo 4 6 6 6
14 . Rok Bernot PS Ascendo 3 4 5 6

 

Mesto Ime Klub Št. vrhov Št. posk. Št bonusov Št.pos
19 . Manca Zaletelj PS Ascendo 2 2 4 7

0 0 3913 04 januarja, 2014 Tekmovanja 4 januarja, 2014