Pet prvih mest na tekmi V lige v Radljah ob Dravi

Pet prvih mest na tekmi V lige v Radljah ob Dravi

Že kar nekaj časa je minilo od tekme v Radljah ob Dravi, ki je potekala 3. Marca. Organizatorji plezalnega kluba PK Martinček so tudi letos poskrbeli za odlično speljano tekmo. Uživali smo tako prav vsi, otroci, starši, spremljevalci  ter trenerji.

Predstavniki kluba PS Ascendo smo se na tekmi počutili odlično, kar se je na koncu pokazalo tudi na dobrih uvrstitvah. Prvi so s tekmovanjem pričeli cicibani. Na tekmi sta prvič nastopala za klub PS Ascendo Tjaša Žalec in Simon Potočnik. Na koncu sta si po začetni tremi priborila 10 in 14 mesto.  V isti kategoriji mlajši cicibani so nastopali še Zajc Genorio Nela (6. mesto), Bučar Jerca (9. mesto) in Uroš Tomažin (11. mesto).  Za njimi so istočasno plezali še starejši cicibani. Tukaj smo dosegli stopničke in sicer sta Žiga Zajc in Manca Zaletelj osvojila prvo mesto. Takoj za Manco je bila Eva Fortuna, ki je tokrat prvič nastopala na tekmovanjih in že osvojila drugo mesto.  Dobro so se borili še Rok Bernot in Anže Zajc, ki sta si preplezala  5. mesto in Lenart Bučar 8. mestom.

Po kategoriji cicibanov so pričeli plezati mlajši dečki in deklice.  V tej kategoriji smo bili zelo uspešni. Jan Jerovšek in Urban Stanko sta osvojila prvo mesto v močnejši kategoriji.  Simon Tomažin je v šibkejši skupini prav tako osvojil prvo mesto in zabeležil prvo zmago na tekmovanjih. Za njim sta se uvrstila Lenart Tomažič (2. mesto) in Šlajpah Jernej (4. mesto).

V predzadnji kategoriji starejši dečki/deklice smo imeli dva predstavnika. Kristina Rus je v močnejši skupini dosegla 6. mesto, Tomažin David pa je v šibkejši skupini dosegel  7. mesto. V najmočnejši kategoriji kadetov /kadetinj pa tokrat nismo imeli predstavnika.

Tekma bo za naš klub ostala v zelo lepem spominu. Vsega skupaj je tekmovalo pod okriljem PD Grosuplja – PS Ascenda 18 tekmovalcev. Osvojili smo pet prvih mest in dva druga. Vsekakor si želimo, da bi bilo na naslednjih tekmah, čim več podobnih ali pa še boljših uvrstitev naših tekmovalcev in tekmovalk.

Podrobnejše rezultate pa lahko spremljate na spletni strani www.climbers.si

Sandi Pelko

 

0 0 1342 26 marca, 2012 Tekmovanja 26 marca, 2012