Državno prvenstvo Škofja Loka

Državno prvenstvo Škofja Loka

V soboto in nedeljo je bila v športni dvorani Poden še predzadnja tekma v letošnjem letu. Prve so v soboto začele starejše in srednje kategorije. Zaradi odsotnosti Kristine Rus, smo imeli ta dan na tekmi samo Roka Lukavečkija. V zelo izenačeni in močni konkurenci si je delil trinajsto mesto.

Naslednji dan so istočasno nastopale kar štiri kategorije. Stena je namreč v Škofji Loki tako široka, da je bilo to moč izvesti. Na samem tekmovanju je bilo v tistem trenutku prisotnih veliko otrok, zato je bilo ozračje nekoliko bolj sproščeno.

V kategoriji cicibanov in cicibank so barve Ascenda zastopali štirje otroci. Manca Zaletelj je imela težave pri prvem težjem problemu.  Zaradi napačne postavitve nog je padla in zasedla dvanajsto mesto.  Pestro je bilo v kategoriji cicibanov. Po nastopu vseh cicibanov smo videli tri dosežene vrhove. Med njimi je vrh dosegel tudi naš član Žiga Zajc. Slednji so se pomerili v plezanju smeri mlajših dečkov. Žiga sprva ni prikazal tekočega plezanja, vendar se je na koncu zbral in prišel najvišje ter si priplezal stopničke. Rok Bernot je v bil v tej kategoriji deseti, Anže Zajc pa trinajsti.

 

Pri mlajših dečkih je malo zmanjkalo Janu, da ni prišel na stopničke. Na koncu je bil na nehvaležnem četrtem mestu. Tudi Urban je dobro plezal in zasedel sedmo mesto. Še nas zadnji v tej kategoriji Matic Rozman pa je kljub manjši tremi na koncu zasedel dvanajsto mesto.

 

Po predzadnji tekmi smo kot klub uvrščeni na zelo dobro, saj smo deveti od enaintridesetih klubov v Sloveniji. Želimo si biti med deseterico. Naj vas spomnim, da smo bili lani štirinajsti.

 

Komaj čakamo zadnjo tekmo, ki bo konec tega meseca v Kranju. Ta bo dala nekatere zadnje odgovore. Zagotovo pa že vemo, da bo Žiga Zajc državni prvak v kategoriji cicibanov. Čestitamo!

 

Sandi Pelko

0 0 1779 19 november, 2012 Tekmovanja november 19, 2012