Druga tekma za državno prvenstvo v Slovenski bistrici

Drugo tekmo za državno prvenstvo je tokrat gostila Slovenska Bistrica. V soboto 2.6 so tekmovale mlajše in srednje kategorije v težavnostnem plezanju. Tokrat smo na tekmi imeli kar devet tekmovalcev iz plezalnega kluba Ascendo, ki so na koncu tekme vračali domov z nasmejanimi obrazi.
Prve so tekmovale mlajše kategorije. Tukaj smo imeli eno predstavnico Manco Zaletelj in tri predstavnike Žiga in Anžeta Zajca ter Roka Bernota. Manca je popravila slabši nastop, ki se ji je zgodil v Grosuplju in si po prvem plezanju še s štirimi plezalkami delila prvo mesto. Za tem je plezala še eno smer, vendar je trema naredila svoje in je na koncu zasedla še vedno odlično peto mesto. Žiga Zajc je bil na tekmi favorit in tik pred vrhom storil napako, v prepričanju, da je že na vrhu smeri. To je izkoristil Havier, ki je edini od cicibanov, ki je prišel do vrha. Tako je Žiga osvojil drugo mesto. Dobro je plezal njegov brat Anže Zajc, ki je osvojil 13 mesto in Rok Bernot, ki si je preplezal 10 mesto.
V kategoriji mlajših dečkov se je obetal hud boj, saj je konkurenca tukaj resnično zelo močna. Najbolje je od naših tokrat plezal Urban Stanko. Resnično malo mu je zmanjkalo do stopničk, tako da je na koncu zasluženo stal na 4 mestu. Na istem mestu kot Urban je stal tudi Jan Jerovšek od katerega pa sem pa pričakoval, da bo problem uspešno rešil in se prebil nekoliko višje. Še naš zadnji predstavnik Matic Rozman, pa je zaradi zdrsa končal na 13 mestu.
Kasneje so z nastopom začele srednje kategorije. Prvič je tako v kategoriji starejših deklic nastopala Kristina Rus. Starejše deklice že vpenjajo in plezajo v vodstvu. To kot kaže Kristini bolje leži, kot varovanje z vrha. Priplezala si je 18 mesto. Med kadeti smo imeli predstavnika Roka Lukavečkega, ki pa je pokazal dobro formo in si priplezal sedmo mesto.
Tekma v Slovenski Bistrici je resnično dobro uspela. Tako organizacijsko kot s stališča postavitve smeri. Želim in upam, da bo letos še več podobnih tekem na podobnem nivoju. Ne smem pa tudi pozabiti na vse naše tekmovalce. Rezultati in plezanje je bilo po mojih pričakovanjih. Nekateri so malce razočarali, drugi pozitivno presenetili. Važno pa je to, da smo tisto soboto vsi lepo uživali in se lepo imeli.

Sandi Pelko

0 0 1938 06 junij, 2012 Tekmovanja junij 6, 2012